2016. február 17., szerda

Napi áhítat

Mindennek megvan az ideje és rendeltetése

Ma Február 18. Csütörtök, Bernadett napja van.

Hét témája: Máté evangéliuma 
Olvasmány: Mt 9,14–17

Az Isten órája mindig pontosan és jól jár. Ismerd fel az időzítését, és tartsd magad hozzá!
„Akkor odamentek hozzá János tanítványai, és megkérdezték: „Miért van az, hogy mi és a farizeusok sokat böjtölünk, a te tanítványaid pedig nem böjtölnek?”  Jézus ezt mondta nekik: „Gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? De jönnek olyan napok, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor böjtölni fognak.  Senki sem tesz foltot új posztóból régi ruhára, mert a toldás kitép a ruhából, és még csúnyább szakadás támad.  Új bort sem töltenek régi tömlőbe, mert a tömlő szétreped: a bor is kiömlik, a tömlő is elpusztul; hanem az új bort új tömlőbe töltik, és akkor mindkettő megmarad.

Magyarázat

A számítógépekben és a mobiltelefonokban van egy belső óra, amit időnként egyeztetni kell a pontos idővel, mert könnyen előfordulhat, hogy önmagától késni vagy sietni fog ez az időmérő. Hívő emberként velünk is előfordulhat, hogy elkezdünk eltérni Isten időszámításától. Van úgy, hogy beelőzzük az Urat. Ez általában az ígéretekre való várakozás közben történhet meg velünk. Hamarabb szeretnénk látni a beteljesülést, mint ahogyan azt Isten elvégezné. A másik véglet, amikor lemaradunk. A Mindenható már elkezdett valami újat, de mi még mindig a régihez ragaszkodunk.
János tanítványai őszinte kérdéssel érkeznek Megváltónkhoz: Kinek az órája jár jól? Ki tért el Isten tervétől? Jézus válaszában segít beállítani a pontos időt. Megérkezett a vőlegény! Itt az ideje az ünneplésnek, mert velünk az Isten. Az idő Ura van köztünk, közvetlenül tőle tanulhatunk. Aki látja a Mestert, az látja az Atyát is. Új szakasz Isten tervében, új szövetség, új ember, akit már nem lehet a régi ruhába öltöztetni.
Létszükséglet, hogy a Szentlélek által mi is egyeztessük óráinkat Jézus Krisztussal. Nem tévedés, amikor az ige folyamatos változásra és megújulásra hív bennünket.
(Paróczi Zsolt)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése