2016. február 26., péntek

Napi áhítat

Ma Február 26. Péntek, Edina napja van.

Megéri felvállalni Jézust


Olvasmány: Mt 10,26–33

Hogy vállalod Istent az emberek előtt? Az semmi! Hogy Isten vállal téged, az már valami.
„Tehát ne rettenjetek meg tőlük! Mert nincs olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék. 27Amit a sötétségben mondok nektek, azt a világosságban mondjátok el; amit fülbe súgva hallotok, azt a háztetőkről hirdessétek. 28Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” 29„Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? 30Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. 31Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.” 32„[Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt,] 33aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.”

Magyarázat:
Miért fontos felvállalni Jézust a hétköznapjainkban? Tegnap arról olvastunk, hogy milyen üldöztetések és támadások várnak majd a keresztény emberre a világban. Nem titok ez a számunkra. Sok Krisztust követő vissza is fordul, amikor ezt tapasztalja az életében, mert nem arra figyel, hogy időben kap segítséget majd a Megváltótól az állhatatosságra. Van egy másik szempont is, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynunk.
Jézus először arra emlékeztet, milyen értékesek vagyunk mennyei Atyánk szemében. Másrészt életünk igazi megméretése nem ezen a földön fog megtörténni, hanem az utolsó ítéletkor, a szent, tiszta, tökéletes Isten színe előtt, ahol teljesen tisztában leszünk kicsinységünkkel, bűnösségünkkel, mulasztásainkkal. Ott lesz a legnagyobb szükségünk valakire, aki kiáll mellettünk. Erre csak egyvalaki alkalmas. Erről olvashatunk a Jelenések könyvében, mikor János hangosan sír, mert nincs, aki felnyissa a könyvet az egész mennyben. Egyedül Jézus méltó rá. Egyedül az ő szava lesz elegendő, hogy megállhassunk Isten színe előtt, és üdvösséget nyerjünk. Ezért fontos, hogy mi is vallást tegyünk róla az emberek előtt.
Ma imádkozz azért, hogy soha ne feledkezz meg erről.

(Vas Ferenc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése