2018. szeptember 18., kedd

Napi áhítat- Kitartó csábító




Kitartó csábító

2018 - Áhítat, 2018. szeptember 18. kedd, Diána névnap van.

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: A hetedik parancsolat

Bír 16,6–17


A szexuális zaklatóval szembeni legjobb megoldás a távolságtartás.
„Delila megkérdezte Sámsont: Mondd meg nekem, mitől olyan nagy az erőd, mivel lehet megkötözni téged, hogyan lehet elbánni veled? Sámson azt felelte neki: Ha megkötöznek hét nyers ínnal, amelyek még nem száradtak ki, akkor elgyengülök, és olyan leszek, mint bárki más. Ekkor a filiszteusok városfejedelmei hoztak az asszonynak hét nyers inat, amelyek még nem száradtak ki, és ő megkötözte Sámsont azokkal. Eközben egyesek lesben álltak a belső szobában. Akkor ezt mondta neki az asszony: Jönnek a filiszteusok, Sámson! De ő úgy elszakította az inakat, ahogyan a kócmadzag elszakad, ha tűz éri. Így nem tudódott ki, miben van az ereje.
Delila akkor ezt mondta Sámsonnak: Becsaptál, és hazudtál nekem. De most igazán mondd meg nekem, mivel lehet megkötözni téged? Sámson így felelt neki: Ha jól megkötöznek új kötelekkel, amelyeket még semmire sem használtak, elgyengülök, és olyan leszek, mint bárki más. Delila tehát szerzett új köteleket, és azokkal kötözte meg. Azután ezt mondta neki: Jönnek a filiszteusok, Sámson! Eközben néhányan lesben álltak a belső szobában. De ő letépte azokat a karjáról, mint a cérnaszálat.
Delila akkor ezt mondta Sámsonnak: Eddig becsaptál, és hazudoztál nekem. Mondd meg már nekem, mivel lehet megkötözni téged? Sámson azt felelte neki: Ha fejem hét hajfonatát beleszövöd a szövőszéken készülő szőttesbe. Az asszony még egy cövekkel is rögzítette, azután ezt mondta neki: Jönnek a filiszteusok, Sámson! De ő fölébredt álmából, és kitépte a cöveket, a vetélőt és a szövőszék fonalát.
Delila ezt mondta neki: Hogyan mondhatod, hogy szeretsz, ha nem enyém a szíved? Már háromszor csaptál be, mert nem mondtad meg nekem, mitől olyan nagy az erőd. Amikor mindennap zaklatta és gyötörte szavaival, Sámson halálosan megunta a dolgot.Feltárta előtte egészen a szívét, és ezt mondta neki: Borotva nem érte soha a fejemet, mert Istennek szentelt názír voltam már anyám méhében is. Ha megnyírnak, odalesz az erőm, elgyengülök, és olyan leszek, mint bárki más.”
Magyarázat
Sámsont már születése előtt kiválasztotta magának Isten. Húsz évig volt Izrael bírája, az Úr eszköze volt a filiszteusokkal szembeni küzdelemben. Ám mindez nem jelentett védelmet számára élete minden területén. Neki is voltak vágyai, férfiúi mivoltában jólesett neki egy kis játszadozás, amely végül a bukását is okozta...
Ha nő vagy, biztosan jólesnek a figyelmes bókok, meghatnak az apró figyelmességek, hálás vagy minden gyengéd megnyilvánulásért. Ha férfi vagy, valószínűleg hízelgő számodra, ha elismerik az erődet, értékelik a megbízhatóságodat, számítanak a gondoskodásodra. Mindezek jól vannak így, ám ha nem figyelsz, honnan fogadod, a vesztedet is okozhatják.
Jól tud esni, ha flörtölnek veled, meg tud eleveníteni, ha valakitől megkapod a nemiségedből fakadó alapvető figyelmet, amelyre vágysz. Ám ne feledd, hogy pont innen indulhat az, ami a bukásodat okozhatja. Ami kezdetben vonzó, az később teherré tud válni. A csábításból zaklatás lesz, amely gyötör és fáraszt, elerőtlenít, és engedsz neki.
Sokat tehetsz a házasságodért, ha megadod a házastársadnak azt a figyelmet és elismerést, amelyre vágyik. Ugyanakkor sokat tehetsz a házasságodért, ha a feléd irányuló csodálatot és bókokat csak a házastársadtól fogadod el. Van, amikor a távolságtartás az egyetlen megoldás, a legjobb védelem...
(Hajnal Zoltán)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése