2018. szeptember 29., szombat

Napi áhítat- Helyes vagyonkezelés




Helyes vagyonkezelés

2018 - Áhítat, 2018. szeptember 29. szombat   , Mihály névnap van.
Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: A nyolcadik parancsolat
1Tim 6,3–10.17–19

A pénz eszköz, de sosem engedhetjük meg, hogy uralkodjon felettünk.

„Ha valaki tévtanokat hirdet, és nem tartja magát a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédéhez és a kegyességhez illő tanításhoz, az felfuvalkodott, és nem tud semmit, hanem a vitatkozás és a szóharc betegségében szenved, amelyből irigység, viszálykodás, istenkáromlás, gonosz gyanúsítás származik. Ezek megbomlott elméjű és az igazságot elvető emberek torzsalkodásai, akik a kegyességet a nyerészkedés eszközének tekintik. Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel, mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle. De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele. Akik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértésbe, csapdába, sok esztelen és káros kívánságba esnek, amelyek az embereket pusztulásba és romlásba döntik. Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak. ... Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.”

Magyarázat

Hogyan gondolkozol a pénzről? Mi a szerepe az életedben? Mennyire határozza meg az életedet? Eszköz a mindennapjaid megjobbításában, vagy életcéloddá vált a szerzése, felhalmozása?
Fontos, hogy őszintén foglalkozz ezekkel a kérdésekkel. A pénz alapvetően nem több, mint papír és fém. Tudom, hogy túlzó ennyire leegyszerűsíteni a pénzről való gondolkodást, mégis arra kérlek, gondolj egy kicsit ilyen szélsőségesen a pénzre. Ugye, hogy így különös és bizarr sóvárgásnak látszik az, ahogyan vágyunk egy emberek által értékkel felruházott valami után?
Vigyázz, hogy a pénz soha ne töltsön be nagyobb szerepet az életedben, mint bármely más eszköz, amellyel az életed menetét előreviheted! Ha erős a pénz utáni sóvárgásod, azt tapasztalhatod magadon, hogy átveszi az uralmat az életed felett. Olyan indulatok és érzetek ébrednek a lelkedben, amelyek ugyan segítenek abban, hogy nagyobb vagyonod legyen, ám ugyanakkor sokkal többet el is vesznek. Hiába a nagy vagyon, ha közben a szív üressé és koldussá válik, ha elveszíted az Istennel való kapcsolatod.
Imádkozz, hogy jól élhesd meg a pénzhez, az anyagiakhoz való viszonyodat! Használd eszközként, amid van, és ne engedd, hogy uralkodjon rajtad!
(Hajnal Zoltán)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése