2018. szeptember 25., kedd

Evangéliumi beszélő könyv – Erős, szabadító kéz


   Erős, szabadító kéz 

A bűn nemcsak fogságra juttat, hanem erősen meg is kötöz. Szinte bilincsbe veri az embert. Akik megpróbáltak egyszer leszokni az italról, keservesen megtapasztalták, milyen szoros ez a megkötözöttség, a bűn szorítóvasa. Hiába az erős létra, az erkölcsi szabályok létrája, a fogságra vetett ember nem tudja igénybe venni, mert lábán ott a szorítóvas. Egy kézre van szükség, mely megoldja a láncokat. 
Hiába igyekszel erkölcsös életet élni, meg vagy kötözve! Hiába akarsz magasabb színvonalra emelkedni, meg vagy kötözve: Hiába fogadkozol, hogy ezentúl megváltozol, más életet fogsz élni, fogva tart a bűn szorítóvasa. Nem veszed hasznát a létrának. Erkölcsi szabályok, törvények, előírások nem segítenek! 
De Isten kegyelme kinyújtja utánad a kezét. Ez a kéz vitte végbe a teremtés és megváltás csodáit. Hatalmas, erős és szeretettel segíteni kész ez a kéz. Tekints az isteni kegyelemre! Kérjed az Urat, hogy tehetetlen, nyomorult állapotodban jöjjön segítségedre. Akit Krisztus egyszer megszabadít, az valóban szabad! Fogadd el a szabadítását hittel, alázatosan, szeretettel és hálásan. 
"Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek" (Jn 8,36).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése