2018. szeptember 19., szerda

Evangéliumi beszélő könyv -4.


A kárhozatra vivő bűn 

"Titeket, kik holtak voltatok a bűnökben..., megelevenített együtt Ővele, megbocsátotta minden bűnötöket, azáltal, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, amely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén a keresztfára" (Kol 2,13-14).
A keresztfa szege valamennyi bűnömet átszegezte. Ha hiszek Krisztus szabadító vérében és elfogadom váltsághalálát az életemre, egész múltam, minden, ami volt, félretétetett. Teljes megbocsátás a részem, de ennek van egy feltétele: "Ha te vallást teszel az Úr Jézusról, és a szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, megtartatol" (Róm 1 0,9). Isten mindent elkészített. Nem kell mást tennem, csak elfogadnom, igénybe vennem a kegyelmet, és a Szentírás valamennyi ígérete valósággá válik az életemben. De Isten senkit sem kényszerít. Szeretettel vonja a bűnöst, a megrepedezett nádat nem töri el, a pislogó gyertyabelet nem oltja ki (Ézs 42,3).
Egyetlen cédula nincs a kereszten: az Üdvözítő elvetésének bűne. Izráel elvetette akkor a Messiást, és Isten is elvetette ezt a népet. Eljön a nap, amikor megszűnik a hívó szó, elmúlik a kegyelem ideje, és Isten ítélete közeleg. De ma még nyitva az ajtó, nyitva az üdvösség útja.
"Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok" (Jak 4,8).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése