2018. szeptember 18., kedd

Evangéliumi beszélő könyv -3.


Rohanó események 

Naponta az újság, a televízió és a rádió új meg új híreket röppent szét valamennyi földrészre. Annyi könyv és annyi újság jelenik meg, hogy csak számítógépek képesek feldolgozni azt a rengeteg adatot, amit tartalmaznak. Az emberek ott ülnek a televízió vagy az újság előtt, várják és figyelik, mi történik a világban körülöttük. 
Mindig történik valami. Gyorsan követik egymást az események, a szenzációk politikában, sportban, tudományban, technikában egyaránt. A vonat rohan, mindenki elfoglalt a napi eseményekkel, olvas. Az emberiség vonata évezredek óta rohan menetrend szerint. A sínek a Biblia próféciái, a vonat ezeken a síneken Isten közelgő ítélete felé tart. Az utasok erre mégsem figyelnek. A világ gyorsan változó, színes eseményei mindenkit lekötnek. A figyelmeztető bizonyságtétel zászlóval integet: "Vigyázz, veszély közeledik!" Az utasok mással vannak elfoglalva, erre alig figyelnek. 
Te is a vonaton utazol. Nap mint nap hazamész a munkából, leülsz az újság vagy a televízió elé, telnek a napok. Az életed vonata visz tovább, és nem veszed észre, hogy múlik az idő, lejárnak az évek, de mi lesz azután? 
Isten Igéje figyelmeztet:
 Mit ér, ha minden gazdagság, jólét a tied, és "még ma éjjel elkérik a lelkedet?" (Lk 




 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése