2015. október 17., szombat

Evangéliumi Beszélő Képek

Ragadd meg! 

Egyszer egy beteg kétkedve forgatta tenyerében a tablettát. Kicsiny, jelentéktelen külsejű tabletta volt. "Valóban ettől gyógyulok meg? Egyéb nem szükséges?" - kérdezte. A gyógyszer, amelyet a kezében tartott, nagyhatású, életmentő szer volt. Valóban attól gyógyult meg, a jelentéktelen kis tablettától.
Ha figyelmesen nézzük a túloldali képet, feltűnik, hogy a kérdés: "Mit kell tennem, hogy megmeneküljek?", biztosan nem a fuldokló kérdése. Akit húz a mélység, akinek ereje fogytán van, segítségért kiált, nem válogat a menekülés eszközében.
Felismerted-e már, hogy téged is magával sodort az ár, hogy tehetetlenül próbáltad úszással lassítani a sodrást. Húz lefelé a mélység, a bűn mélysége, ezt nem lehet megszokni. Te vagy a fuldokló ember. Amikor ide eljutottál, akkor érkeztél el a menekülés gondolatához: "Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (Róm 7,24). Gyors segítség érkezik! Isten már régen elkészítette a számodra. Krisztus meghalt a mi bűneinkért, amikor még bűnösök voltunk. Megnyílt a menekülés csodálatos útja! Ragadd meg a mentőövet, ez az életet jelenti! Krisztus meghalt a mi bűneinkért, mindent elvégzett!
"Amiket szem nem látott, fül nem hallott, embernek szíve meg sem gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek" (1Kor 2,9).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése