2015. október 18., vasárnap

Evangéliumi Beszélő Képek

                         A bűn játszmája

Figyeld meg, ki nyer? A kockák alján belül ólom van, ezért kerül mindig felülre az öt félelmetes betű. Aki hamisjátékosokkal vagy játékbankkal kerül szembe, így szokta végezni. Nyereségvággyal, élvezettel kezdi. Aztán kiveri a hideg verejték, mert már a pénze után is hiába megy. Összeomlik minden, végül fejbe lövi magát.
"Bolond!" - mondják az ilyenre. És aki a lelkét teszi a kockára? Pedig a bűn játszmájában minden ember felteszi a lelkét. Nincs ember bűn nélkül, olvassuk a Római levélben (Róm 3,10-12). "Ha valaki az egész törvényt megtartja is, de egy ellen vét, valamennyiben vétkes" (Jak 2,10). Először játszom a bűnnel, azután a bűn játszik velem, és a vége halál. Az örök győztes a Sátán, mindkettőnek ura.
Egy híres kép sakkjátékban mutat hasonló jelenetet. A Sátán egy ifjút győz le, aki rémülten mered a sakktáblára. Valahol kis hibát követhetett el, és emiatt minden elveszett. Egy neves sakkmester megnézte a képet és rájött, hogy van még segítség. Egy mentő lépés! Ha megelevenedett volna a képen az ifjú, felsugárzott volna az arca az örömtől. Van szabadulás!
A bűn játszmájából is van szabadulás: Isten egyszülött Fiának élete árán. A Mester: Krisztus, aki maga tette meg a döntő lépést vére árán. Legyőzte a bűnt, a halált, a Sátánt. Ezt a győzelmet adja neked az újjászületés csodájában. Tiéd-e már? Más út nincs a mennybe!
"Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett" (Lk 19,10).
"És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életükben rabok voltak" (Zsid 2,15).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése