2015. október 16., péntek

Evangéliumi Beszélő Képek

Az arany középút

Az arany középútnak sok híve van a vallásos világban. Nem kell túlzásba esni, mondják. Az ember eleget tehet vallásos kötelezettségeinek, és élheti közben a maga világát is. Maradjunk csak a középúton!
A Szentírás azonban nem ismer arany középutat, hanem csak széles és keskeny utat. Az egyik a kárhozatra, a másik az üdvösségre vezet. Aki magát az arany középúton érzi, az tulajdonképpen a széles úton van! Vallásos életében "kötelességének tesz eleget", míg otthon "éli világát". Istent azonban nem lehet félrevezetni. Képmutató élet az ilyen. A széles úton járó vallásos ember önmagát is becsapja.
Talán te már nem vagy ennyire vak. A világ csalétkei nem töltenek el örömmel, már nem érzed igazán jól magadat közöttük. De nélkülözni sem tudod azokat, mert Isten békességét sem találtad meg igazán Krisztus vére alatt. Nem szabadultál fel Isten gyermekeinek örvendező életére a bűn és a halál rabságából. Nem bíztad magad egészen Őrá, hanem a magad erején kínlódsz, félig hiszel, félig kínlódsz, kétfelé sántikálsz. Ez talán még a halál "békességénél" is rosszabb, amit a széles úton ad a Sátán (Lk 11,21). Lehetetlen magatartás! "Két úrnak nem lehet szolgálni" (Mt 6,24). Választani kell!
"Azért, ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek" (Jn 8,36).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése