2018. december 15., szombat

Napi áhítat - Lankadatlan szolgálat














Lankadatlan szolgálat

2018 - Áhítat, 2018. december 15. szombat , Valér névnap van .

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!

Hét témája: Ne tétlenül várd!
2Pt 1,12–21

Akik lankadatlanul végzik szolgálatukat, azok a mindenkori közösség stabil oszlopai.
Ezért ezekre mindig emlékeztetni foglak titeket, bár ismeritek mindezt, és a megismert igazsághoz szilárdan ragaszkodtok. De helyesnek tartom, hogy míg ebben a földi porsátorban vagyok, emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket. Mert tudom, hogy hamar leteszem porsátoromat, amint a mi Urunk Jézus Krisztus is kijelentette nekem.Igyekszem azonban, hogy elköltözésem után is mindig megemlékezhessetek ezekről. Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének. Mert amikor az Atya Istentől tisztességet és dicsőséget nyert, és ilyen szózatot intézett hozzá a felséges dicsőség: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm”, mi hallottuk ezt a mennyből jött szózatot, mert együtt voltunk vele a szent hegyen. Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító lámpásra, amíg felvirrad a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben. Mindenekelőtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szóltak az Istentől küldött emberek.”
Magyarázat
A lankadatlan szó szinonimái az elszánt, fáradhatatlan, szívós, hajthatatlan, állhatatos, rendületlen, tántoríthatatlan, kitartó, elkötelezett, eltökélt, szilárd, rendíthetetlen, megállíthatatlan, elhivatott, áldozatos. A fáradtság viszont a bűn okozta emberi tulajdonság. „Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.” (Ézs 40,29) Csak az örökkévaló Isten, a „földkerekség teremtője nem fárad és nem lankad el...” Elismerjük, hogy szolgálatunk nem lankadatlan. Elfáraszt, amikor látjuk, hogy munkánkat nem értékelik, soha nem érünk feladataink végére, vagy az általunk hirdetett ige olyan, mint a falra hányt borsó.
Nem elég fogadkozni hűségünkről. Valamikor Péter is tette ezt, magát különbnek tartva tanítványtársainál, aztán szégyenletesen tagadott. Saját bőrén tapasztalta az emberi gyengeség gyarlóságait. De megtért, és most levelében azt teszi, amire az akkor őt segítő Jézus kérte: „ha majd megtérsz, erősítsd atyádfiait!” (Lk 22,32) Péter apostol levele példaértékű szolgálat nekünk is. Szeretettel mondja: „amíg ebben a földi porsátorban vagyok, mindig emlékeztetni foglak titeket.” Levelével halála után évszázadokkal is ébresztget. Te hogyan teszed ezt?
(Nagy István (Szalárd))





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése