2018. december 27., csütörtök

Napi áhítat- A Világosság első tanúja


A Világosság első tanúja
2018 - Áhítat, 2018. december 27. csütörtök , János névnap van.

                   
Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: Az ünnep Fénye
Jn 1,1–7
Az igazi bizonyságtevő mindig arról beszél, hogy kicsoda Jézus neki.
„Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.
Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa.
Magyarázat
Bemerítő János lett az első tanúja a Világosságnak. Ő volt a kiáltó hang a pusztában, aki előkészítette a Messiás útját. Isten ezért áldotta meg János életét, hogy valóban a legnagyobb mutassa be egyszülött Fiát, amikor elkezdi majd a nyilvános szolgálatát. S amikor mindez megtörtént, alig valaki vette észre, hogy mit mondott, miközben a feladata az volt, hogy mindenki higgyen őáltala. Nagyon nehezen tudta ő ezt a helyén kezelni. János, az evangélista is ezzel küzd, hogy nagy teológiai igazságokat mond ki, de nem az ő személye fontos. S közben neki is azt kell megértenie, hogy nem ő a fontos, hanem akiről bizonyságot tesz. Amikor a szolgálatunk sikertelennek tűnik, bizonyságtételünk visszhangtalannak, akkor idézzük magunk elé ezt az igét és Bemerítő János életét, mi tanúk vagyunk, akiknek a világosságról kellett tanúbizonyságot tennünk. Ha ezt megtettük, akkor elvégeztük mindazt, amit Isten ránk bízott. Az eredményességünk Isten kezében van. Nem kell elsőnek, sem különlegesnek lennünk, hanem hűségesnek. Ez lesz számonkérve.
Sosem az üzenet nagysága fontos, amit a hívő embernek kell átadnia, hanem az, hogy hűségesek maradjunk az Úr üzenetéhez.
(Vas Ferenc)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése