2018. december 17., hétfő

Napi áhítat - Úgyis célba vezette őket!
















Úgyis célba vezette őket!


2018 - Áhítat, 2018. december 17. hétfő  ,  Auguszta névnap van
Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!

Hét témája: Krisztushoz érkezünk meg
ApCsel 7,35–45

Aki őszintén és szívből elkezd hinni Krisztusban, az rádöbben a csodára, hogy minden út hozzávezetett.

„Ezt a Mózest, akit megtagadtak, amikor ezt mondták: Ki tett téged fejedelemmé és bíróvá? – őt küldte el az Isten elöljáróul és szabadítóul az angyal által, aki megjelent neki a csipkebokorban. Ő hozta ki őket, ő tett csodákat és jeleket Egyiptom földjén, a Vörös-tengeren és a pusztában negyven esztendeig. Ez az a Mózes, aki azt mondta Izráel fiainak: Prófétát támaszt nektek az Isten testvéreitek közül, olyat, mint én. Ő az, aki ott volt a gyülekezet előtt a pusztában atyáink és az angyal között, aki szólt hozzá a Sínai-hegyen: ő vette át az élő igéket, hogy átadja nekünk. Neki nem akartak engedelmeskedni atyáink, hanem elutasították maguktól, és visszafordultak szívükben Egyiptom felé, amikor ezt mondták Áronnak: Készíts nekünk isteneket, hogy előttünk járjanak, mert nem tudjuk, mi történt Mózessel, aki minket kivezetett Egyiptom földjéről. Elkészítették a borjút azokban a napokban, és áldozatot vittek a bálványnak, és gyönyörködtek kezük munkájában. Isten pedig elfordult tőlük, és kiszolgáltatta őket arra, hogy imádják az ég csillagseregét, amint meg van írva a próféták könyvében: „Véres- és égőáldozatot hoztál-e nekem negyven esztendeig a pusztában, Izráel háza? Sőt inkább hordoztátok Molok sátorát és isteneteknek, Romfának a csillagát, azokat a képeket, amelyeket készítettetek, hogy leboruljatok előttük. Száműzlek ezért titeket Babilonon túlra.”
A bizonyság sátora ott volt atyáinknál a pusztában, amint parancsolta az, aki azt mondta Mózesnek, hogy készítse el arra a mintára, amelyet látott. Ezt átvették atyáink, és behozták Józsuéval, amikor elfoglalták a pogány népek földjét, akiket kiűzött az Isten atyáink elől. Így volt ez egészen Dávid idejéig”

Magyarázat

A kísértés mindig jelen van, amelyik arra akar rávenni minket, hogy kívül engedelmességet színlelve a szívünkben a bűn felé forduljunk. De ezt csak ideig-óráig tudjuk a felszín alatt tartani.
István vértanú ebben a zsidók történelmét összefoglaló beszédében átfogó képet lát és mutat be népéről. Isten nézőpontjából világosan látszik, mekkora tévút Egyiptom felé visszafordulnia a népnek, és bálványszobrot csináltatnia. Néhány hangadó könnyen vezethet tévútra egész tömegeket, ha nincs, aki tisztán lát és kellő határozottsággal áll ellen a tévtanoknak.
Bárcsak jobban érdekelne minket, miket gondol az Úr az életünk dolgairól! Egy pillanatig se gondoljuk, hogy nincs véleménye róla. Igéje tele van tanácsokkal és ígéretekkel, no meg figyelmeztetésekkel. Ezek mind a mi életünket tudnák a cél felé terelni. Ösvényt mutatnak, ami az életre vezet.
Csak Isten kegyelme, hogy minden engedetlensége ellenére nem vetette el teljesen Izraelt. A maradékot, az utódokat, akiket az Úr ígérete jobban vonzott már, mint Egyiptom, bevezette az ígéret földjére. Adj sokkal nagyobb teret lelkedben a Szentlélek vonzásának! Ő az Úrhoz tudja vezetni gondolataidat mindennap. Ma is.
(Sinka Csaba)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése