2018. december 24., hétfő

Napi áhítat - Az igazi Világosság a sötét világban -Händel-Heizmann: Örvendj világ
















Az igazi Világosság a sötét világban

2018 - Áhítat, 2018. december 24. hétfő , Ádám, Éva névnap van


Hét témája: Az ünnep Fénye
Jn 1,9–11
Nem elvek segítenek a megvilágosodáshoz, hanem Jézus Krisztus, amikor kezdjük megismerni őt.
Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: a saját világába jött, de az övéi nem fogadták be őt.”
Magyarázat
Ebben a karácsonyban Jézus evangéliumát kezdjük olvasni. Ő egy egész más módon mutatja be Jézus szolgálatát, mint a szinoptikusok. Ő a nagyobb képet mutatja be nekünk. Nem hagy kétséget afelől, ki is Jézus, és miért jött el ebbe a világba. Nem hagyja az evangélium olvasójára a döntést. Jézus az igazi világosság, és a világ, amiben élünk, általa lett. Mégis úgy tűnik, ez a világ inkább a sötétséget szereti, helyette. Még akkor is, ha ebben a pillanatban azt láthatjuk, hogy a házak és közterek teli vannak karácsonyi díszkivilágítással. S közben az igaz világosság eljöttét alig veszik észre az emberek. Noha képes lenne megvilágítani, megvilágosítani minden embert, nincsen határa az erejének. Testvérem, engedted már Jézusnak teljesen bevilágítani az életed? Tudom, hogy félelmetes, hogy bevilágítja az életünk, környezetünk és a teljes belső valóságunkat. Mégis mi, akik olvassuk ezeket az igéket, tudjuk, hogy ez a világosság a javunkra van. Sokszor elszörnyedünk, hogy e világ nem fogadja be Teremtőjét és az igazi világosság elhozóját.
A kérdés az, hogy én miképp fogadom őt. Őt, akit jól ismerek, ismerem szavait, tanítását és isteni személyének dicsőségét. Én miképp fogadom őt, mennyire vagyok felkészült a fogadására? Minden karácsonynak ez a kérdése.
(Vas Ferenc)
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése