2018. december 31., hétfő

Napi áhítat - Ne dicsekedj a holnappal!


 

 

 

 

Ne dicsekedj a holnappal!

2018 - Áhítat, 2018. december 31. hétfő,  Szilveszter névnap van

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: Holnap
Péld 27,1–12

Nem tudod, milyen eseményeket hoz a holnap, de ha hiszel, Jézus Krisztust biztos elhozza számodra.

Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap! Más dicsérjen téged, ne a te szájad, az idegen, és ne a te ajkad! Súlyos a kő, és nehéz a homok, de a bolond bosszantása mindkettőnél nehezebb. Kegyetlen indulat a túláradó harag, de ki állhat meg a féltékenységgel szemben? Jobb a nyílt feddés a titkolt szeretetnél. Jó szándékúak a baráttól kapott sebek, de csalárd a gyűlölködő csókja. Az, aki jóllakott, a lépes mézet is eltapossa, de az éhes embernek még a keserű is édes. Mint a madár, amely elhagyja fészkét, olyan az az ember, aki elhagyja lakóhelyét. Az olaj és a jó illat vidámít, de a jó barát lélekből jövő tanácsa is. Barátodat és apád barátját ne hagyd cserben! Ne menj testvéred házába, mikor bajban vagy! Többet ér a közeli szomszéd a távoli testvérnél. Légy bölcs, fiam, és vidíts fel engem, hogy megfelelhessek annak, aki gyaláz. Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtőzik, az együgyűek pedig belekeverednek, és megjárják.”

Magyarázat

„Ezzel a munkával három hónap múlva már havi félmillió forintot fogok keresni, egy éven belül pedig annyi ember lesz alattam, hogy ha nem is dolgozok, akkor is megkapom a háromszázezret havonta.” Van olyan ismerősöm, aki évente megtalálja a világ legnagyszerűbb állását, ahol kevés munkával fog sokat keresni. De nem kell messzire menni, az internet is csurig van hasonló „remek” ajánlatokkal, és mindig vannak olyan emberek, akik ezt elhiszik és büszkén újságolják előre. Már rég feladtam, hogy ezeket az embereket meggyőzzem arról, hogy ne ebben keressék az életük célját. Úgyis lehetetlen megértetni velük.
Az újévi fogadalmak sem sokkal jobbak ennél. Jövőre lefogyok 10 kilót. Holnaptól nem panaszkodom. Abbahagyom a káromkodást. Mind olyan dolgok, amelyek a mi céljaink, rólunk szólnak, amit mi szeretnénk. Pedig a holnapi napnak nem erről kell szólnia. Hanem arról, hogy holnap Isten akaratát akarom megismerni arra a napra, majd pedig azt betölteni. Úgysem fogod tudni, mi történik holnap, akkor miért nem azt kérdezed inkább meg, aki ismeri a holnapodat, hogy az ő akaratát valósítsd meg inkább?! Akkor nem a te terveidről, hanem Isten akaratáról fog szólni a holnap.
(Boncz Zoltán)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése