2018. december 31., hétfő

Bátran a holnap felé




Bátran a holnap felé
"Azokat, amelyek mögöttem vannak, elfelejtve, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekifeszülve célegyenest futok Isten felülről való elhívása jutalmáért, amely Krisztus Jézusban van." (Fil 3,13-14)

Nincs értelme a múltra visszatekintgetni. Sok benne a gyalázat, a megbánnivaló, a szégyenteljes, de nem az a megoldás, hogy sírdogáljunk mellette. Vedd tudomásul, hogy a múltad elveszett, de a jövő a tiéd. Lehet, hogy sokat ígérő volt a múltad, futottál ígéretei után, de most lásd be, hogy csalfa reményeid romjait hiába siratod. Lásd meg és ragadd meg inkább a ma lehetőségeit és a holnap ígéreteit. Vedd józanul eszedbe, hogy ami volt, vissza nem jöhet. A múltról lekéstél. Ne a lekésett vonat után lobogtass sírva fehér kendőt, hanem készülj a következőre.
El ne felejtsd, hogy a holnap harcot, kemény odaszánást kíván. Az ige így szól: "nekifeszülve". Mint amikor valaki nekidől a szembefújó szélnek, amikor a taligás nekifeszül a megterhelt taligának. Nem könnyű a holnap útja. Ezen az úton a könnyen élni akarók elhullnak. Csak az elszánt életek, a keményre térdelt térdek maradnak meg. Ezért a holnapért harcolni kell.
Tekints azonban az elhívásra, Isten ígéretére, amely Jézus Krisztusban van. Ezért érdemes megharcolni a hit harcát. Ezért érdemes férfiasan és erősen állni. Tekints a megjutalmazásra. A felülről való elhívás drága jutalmára. Célegyenest előrenézz, ne forgasd a fejed visszafelé.

CSAK ELŐRENÉZETT * Megkérdeztek egy legényt, aki - a többiektől eltérően - nyílegyenes barázdát szántott, hova nézett, amíg a barázdát hasította. "Mindig csak előre a két ökröm szarva között" - felelte.

 Bátran a holnap felé - Fil 3,1-14

Szikszai Béni




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése