2018. december 25., kedd

Napi áhítat - A Világosságot befogadók kiváltsága







A Világosságot befogadók kiváltsága

2018 - Áhítat, 2018. december 25. kedd , Eugénia névnap van

Sok boldogságot, a Névnapjukat,Születésnapjukat ünneplőknek!


Hét témája: Az ünnep Fénye
Jn 1,12–13
A karácsonykor született Jézus Krisztus legnagyobb ajándéka, hogy testvérei, Istennek pedig gyermekei lehetünk.
Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.”
Magyarázat
Amikor befogadjuk a világosságot, és Jézus lesz az életünk Megváltója, tanítómestere, akkor megkapjuk a legnagyobb kiváltságot, amit csak ember kaphat. Isten gyermekeivé leszünk és lettünk. Isten gyermekének lenni a legnagyobb kiváltság és a legnagyobb ajándék. Erre emlékezve kezdték az emberek karácsonykor megajándékozni egymást. Legtöbbször mindezt egy apró ajándékkal tették, hogy az ne vonja el a figyelmet az igazi nagy kiváltságtól, amit Isten adott nekünk. Milyen ez az igazi ajándék és kiváltság? Nem kiérdemelhető, nem megszolgálható, csupán elfogadni lehet. Az ajándékozónak, vagyis Istennek, nincsenek ezzel hátsó szándékai, nem akar ezzel manipulálni bennünket, és nem tartoznak hozzá elvárások. Ezért érkezett a betlehemi jászolba, hogy lássuk, mindenkié, min­denki számára elérhető. Ilyen az Isten ajándéka. Miért is fontos ez nekünk? Mert nekünk is így kell megajándékoznunk másokat, mennyei Atyánktól így tanultuk. Isten gyermekeként nem ajándékozhatsz akármit, és nem fogadhatsz ajándékot akárhogy. A tőle nyert méltóságnak látszódnia kell az életeden.
Imádkozz azért, hogy ez a méltóság látszódjon elsősorban az életedben, akármilyen nehéz és nyomorult élethelyzetben vagy, és akkor is, ha Isten gazdagsággal és hatalommal áldott meg.
(Vas Ferenc)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése