2018. november 4., vasárnap

Napi áhítat- A mulandók között is múlhatatlan ige




A mulandók között is múlhatatlan ige


2018 - Áhítat, 2018. november 4. vasárnap ,Károly névnap van .


Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: Elmúlás
Mt 24,32–35

Aki maradandó életre vágyik, ragaszkodjon Isten beszédeihez: az örökre megtartja.
„Tanuljatok a fügefa példájából: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor látjátok mindezt, tudjátok, hogy közel van ő, az ajtó előtt! Bizony mondom nektek, hogy nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik. Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.
Magyarázat
Az emberi fantáziát mindig is érdekelte, foglalkoztatta az állandóságnak, az öröknek a kérdése. Kitörni a mulandóságból, megállítani – vagy legalább lassítani – a szárnyaló időt so­kaknak volt már vágya. Ezért próbálkoztak sokan az örök fiatalság titkának megfejtésével, szerettek volna örökmozgó szerkezetet alkotni, vagy olyan dolgokat hátrahagyni az utódoknak, amelyeket legalább a jövő generációk emlékezetében megőriznek.
Azonban minden eddigi emberi törekvés hiábavalónak bizonyult. A fiatalság elmúlik, az állandó mozgásra szánt szerkezetek egy idő után megállnak, az utókor is elfelejt egy idő után. Ennyi az élet? Nincs remény? Marad a mulandóság?
Ha a megtapasztaltó világ eszközeivel akarod elérni, akkor igen. Ha onnan merítesz, ami nem változik, nem múlik el, meg fogod találni, ami számodra is elhozza a megmaradót, az örökkévalót.
Olvasd, tanulmányozd a Bibliát, Isten hozzád szóló beszédét! Ha teszed, meg fogod látni, hogy az örök élet nem emberi törekvéseink eredménye, fáradozásaink gyümölcse, hanem ajándék. Mégpedig annak az Istennek az ajándéka, aki „úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
Imaáhítat
Adjunk hálát a Jézus Krisztus által megragadható feltámadáshitért! (Jn 11,25–27)
(Hajnal Zoltán)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése