2018. november 2., péntek

Evangéliumi Beszélő Képek - Istennél minden lehetséges (Mk 10,27)


Istennél minden lehetséges (Mk 10,27)

Jeruzsálem kőfalán volt egy kapu, amely csak a gyalogosok ki-bejárására szolgált. Keskeny volt és az ember magasságához méretezett. Szekér, jármű és lovasok nem tudtak rajta keresztülmenni. A teve csak terhétől megszabadítva, első lábait térdben meghajlítva, lesüllyedő púpjával éppen csak, hogy át tudta magát préselni. Urunk, Jézus Krisztus jártában minden biz
onnyal látta ezt az áthaladást, és alkalomadtán felhasználta példázatra. Egy alkalommal egy gazdag ember futott hozzá, térdre esett előtte, s egy égető kérdést tett fel neki: "Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?" (Mk 10,17b). Ma is ez a legégetőbb kérdés minden bűnös számára, legyen az szegény vagy gazdag, ifjú vagy vén, egészséges vagy beteg. A bűn súlyos teherként nehezedik minden ember életére, és olyan akadályként nyomja, mint a tevét a "tű foka" előtt. Megakadályozza, hogy a szoros kapun átjusson, az Isten országába vezető úton elindulhasson, és oda is érjen Isten színe elé. Nem áll az ember hatalmában a bűnt letenni. Soha senki nem szabadulhat ki önszántából súlyos, nyomasztó terhe alól, és nem juthat a bűn állapotában Isten elé. Ez lehetetlen!
Erre kétségbe kellene esnünk és felkiáltanunk a prófétával; hogy nincsen szabadító (Zsolt 71,11b). Mint ahogyan sokan kétségbe is esnek, s hallgatnak a nagy kísértő sugallatára, eldobják maguktól ezt a földi életet, s vele a lehetőséget, mikor öngyilkosok lesznek. Pál apostol is így kiált fel: "Ó én nyomorult, földhöz ragadt, bűn alá rekesztett ember, kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (Róm 7,24), és így folytatja: "Istennek a kegyelme a mi Urunk Jézus Krisztus által" (Róm 7,25). Így igaz, Isten örökre érvényes szabadítást készített Fia, Jézus Krisztus golgotai kereszthalálában minden bűnös számára ingyen kegyelemből. Előtte nincs lehetetlen, nincs korlát, nincs akadály. Ő ma is uraknak Ura. Járuljunk hozzá gyermeki bizalommal!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése