2018. december 6., csütörtök

Napi áhítat - A helyreállított edény – újjászületés



A helyreállított edény – újjászületés
2018 - Áhítat, 2018. december 6. csütörtök , Miklós névnap van.

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: A fazekas és edénye
2Kor 5,14–21
Minden új nap emlékeztető arra, hogy új életet kaptunk Krisztusban.
„Mert Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.”
Magyarázat
A természet csodálatos tanítómesterünk. Pontosabban, a Teremtő úgy tervezett meg mindent, hogy a látható világ segítsen megérteni mennyei igazságokat. Ilyen az új élet csodája is. A magban elinduló csírázás, a tojásban formálódó embrió és az anyaméhben növekvő magzat mind láthatatlan a szemünk előtt egy ideig. Ettől függetlenül az új élet elkezdődött, és már csak idő kérdése, mikor lát napvilágot. Ilyen az újjászületés is. Amikor Isten szava eljut a szívünkbe, Krisztus Lelke elvégzi a fogantatást. Az Ige mennyei életet hoz létre emberi lelkünkben. Ez nem a régi kijavítása, hanem egy meghalt részünk újjáteremtése.
Itt a földön egészséges lelkülettel tudunk a családunkért, hazánkért áldozatot hozni. Az új élet képessé tesz bennünket Jézusért élni és akár érte meghalni is. Krisztus szeretete égi erőforrásként vezeti szívünket egyre mélyebbre az alázat és szolgálat útján. Megtapasztalhatjuk a békesség isteni mértékét, amit meg szeretnénk osztani másokkal is.
Benned is ott él mindkét természet. Az új élet a menny felé vágyik, és gyönyörködik Isten munkájában, a másik itt szeretne elérni minden jót és minél hamarabb. Természetesen felfelé mindig fárasztóbb haladni, mint lefelé, de az örök hazánk arra található, Krisztus útja arra vezet. Emeld fel a fejed, és hallgass az új életed természetére!
(Paróczi Zsolt)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése