2018. szeptember 16., vasárnap

Napi áhítat- Ne paráználkodj!


Ne paráználkodj!

2018 - Áhítat, 2018. szeptember 16. vasárnap, Edit névnap van .

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: A hetedik parancsolat
2Móz 20,14

Az igazi férfi és nő tiszteletben tartja a másik nem határait és kapcsolatait.
Ne paráználkodj!
Magyarázat
Mindig elszomorít, ha egy házasság felbomlásáról hallok. Hiszen nem csupán két ember útjai válnak külön, sokkal mélyebb dolgokról szólnak a történések. A lélek mélyén lévő olyan érzésekről és indulatokról, amelyek sebeznek. Fájdalmat okoznak a házasságból kilépőnek, a társának, és sokaknak a körülöttük lévők közül. Nem kellene ennek így lennie!
Te hogyan gondolkodsz a házasságodról? Miként tekintesz a házastársadra, aki mellett reggelente ébredsz? Tudod-e őt valóságosan a társadnak tekinteni? Ne hamarkodd el a választ! Sok múlik rajta. Fontos, hogy megerősödjön benned: nem ő és én vagyunk, hanem mi. Te érte is vagy, ő érted is van. Vágyakkal és igényekkel, feladatokkal és kötelességekkel együtt, ahogyan Pál is ír erről: „A férj teljesítse kötelességét felesége iránt, hasonlóan a feleség is a férje iránt. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; ugyanígy a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.” (1Kor 7,3–4)
Mit teszel a házasságod megőrzéséért? Mire vagy kész, hogy a házastársi intimitás ajándék volta, örömtelisége és tisztasága megmaradjon? A „Ne paráználkodj!” parancsa ma arra hív, hogy lásd, ha kell, fedezd fel újra: a házasság ajándék, a társadban kincset kaptál. Ez akkor is igaz, ha időközben por lepte, szennyeződött, ha most nem is látszana a ragyogása...
Imaáhítat
Könyörögjünk a keresztények Istennek tetsző egységéért! (Zsolt 133,1–3)
(Hajnal Zoltán)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése