2019. január 5., szombat

Napi áhítat - Kényelmes vagy eredményes élet







Kényelmes vagy eredményes élet

2019 - Áhítat, 2019. január 5. szombat ,  Simon névnap van.

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: Holnap
 
Lk 12,16–21
Biztosítsd a jövőd, de egyedül Istenben bízz!
Aztán példázatot mondott nekik: "Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje, ekkor így gondolkozott magában: Mit tegyek? Nincs hova betakarítanom a termésemet. Majd így szólt: Ezt teszem: lebontom a csűreimet, nagyobbakat építek, oda takarítom be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom a lelkemnek: Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve, pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! Isten azonban azt mondta neki: Bolond, még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál? Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag."
Magyarázat
Mi sok ember vágya? olyan gazdagnak lenni, hogy ne kelljen semmit csinálni. Lehessen egész nap tétlenül élni, pihenni, enni, inni, vigadozni. Hazánk egyik legjövedelmezőbb cége a Szerencsejáték Zrt. A cég bevétele évről évre kétszámjegyű összeggel növekszik, nettó árbevétele több száz milliárd forint. Mindez abból származik, ami az egyik alapvető emberi vágy, hogy ne kelljen csinálni semmit. Érdekes, hogy közben a lottónyertesek háromnegyede a nyeremény után egy évvel azt kívánja, bár ne nyertek volna, mert tönkrement az életük. sokan öngyilkosok lesznek inkább.
Isten nem arra teremtett minket, hogy naphosszat lazsáljunk. Egy alkalommal feleségemmel elmentünk két hétre pihenni egy barátunk házába. Az első három nap tényleg pihentünk. Utána viszont nekiálltunk dolgozni, mert céltalannak találtuk a semmittevést. A gyülekezetben is azok szoktak a leginkább kritizálni, akik nem tesznek semmit. A legfőbb gondjuk az, hogy a többiek nem formálják olyanra a közösséget, ami számukra kényelmes. Isten nem egy kényelmes életre hívott el minket, hanem egy eredményes életre. te melyik mellett teszed le a voksod? (BZ)
(Boncz Zoltán)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése