2019. január 13., vasárnap

Napi áhítat - Érted! Érted?







Érted! Érted?
2019 - Áhitat, 2019. január 13. vasárnap,   Veronika névnap van

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 3,16–21
Úgy szeretett Téged Isten, hogy Fiát adta Érted, hogy el ne vessz!
Magyarázat
Olvastam egyszer egy összetört szívű, hatalmas veszteségeket megélt német nyomdászlányról, aki csalódott Istenben. Csalódott benne, mert nem ismerte. Nagyon megijedt, amikor egy nap meglátta, hogy a nyomdász macskája felborította a lapkupacot, és össze-vissza szálltak a teremben a kötésre váró oldalak. Történetesen egy újszövetségről volt szó. Leült, és elkezdte sorba rendezni őket úgy, hogy elolvasta a lap alján az utolsó sort, majd kereste a folytatást értelemszerűen a következő oldalon. Egyszer csak az egyik oldal alján ezt olvasta: „Úgy szerette Isten ezt a világot, hogy odaadta…” A folytatás a következő oldalon volt, de amikor ennyit olvasott, kiejtette a lapot a kezéből, és elkezdett zokogni. Mintha egy nagy kő hullott volna le a szívéről. Alapvetően megváltozott az Istenképe! Ha Isten úgy szeret, hogy adott bármit is, akkor ettől az Istentől nem kell félni. Ezt az összetört szívű lányt átformálta a fél János 3, 16. Csak később tudta meg azt az elképesztő dolgot, hogy a saját egyszülött Fiát adta oda.
Te hogy vagy vele testvérem? Téged megváltoztathatott már a teljes János 3, 16?!...
Ha csalódott vagy, akkor nem ismered még Őt! Általam faragott istenképben már én is csalódtam, de Jézus Krisztus Atyjában – Aki Általa az enyém is – még sosem.
Olvasd, el kérlek most még egyszer ezt a gyöngyszemet, de most úgy, hogy a „világ” és az „aki” szó helyett a saját nevedet helyettesíted be. (FG)
(Floch Gábor Barnabás)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése