2019. január 16., szerda

Napi áhítat - Telítődj és adj!




Telítődj és adj!
2019 - Áhítat, 2019. január 16. szerda ,  Gusztáv névnap van

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 4,10–15
Ha Isteni élettel telítődsz, akkor másoknak is életet tudsz adni.
Magyarázat
Eszembe jutottak azok a kifogások, amiket Jézusnak szoktam mondani. Én nem ilyeneket, hogy nincs merítő edényem, meg hogy mély a kút, de hasonló butaságokat tőlem is szokott hallani: biztos, hogy látsz? Biztos, hogy elbírsz ezzel a bűnömmel? Biztos van még kegyelem számomra? Biztosan szeretsz?-kérdem attól, aki elvérzett egy kereszten értem.
Aztán szép lassan rájövök újra meg újra arra, amire ez az asszony is, hogy igen, Jézus nagyobb Jákóbnál. Nagyobb a viharoknál, nagyobb a problémáimnál, bűneimnél, nagyobb a kicsinyességeimnél. Amikor pedig elkezdem kortyolni azt a vizet, amire valóban szomjazok, kezdek tisztábban is látni.
Egy szomjas ember sok elképesztő dologra képes. A száradt szívnek komoly tünetei vannak: harag, aggodalmaskodás, békétlenség, szeretetlenség, hitetlenség, félelmek, stb. De amikor iszunk abból a vízből, amit csak Jézus tud adni, kezdünk töltődni az előbb felsoroltak ellenkezőivel: szelídséggel, bizalommal, minden értelemet meghaladó békével, szeretettel, reménnyel, bátorsággal, stb. Sőt nemcsak az üres tankunk telik meg, de mindezek túl is csordulnak rajtunk!
Ilyen túlcsorduló áldott, szép napot kívánok neked! (FG)
(Floch Gábor Barnabás)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése