2019. január 23., szerda

Napi áhítat- Hálát adva szétosztani




Hálát adva szétosztani
2019 - Áhítat, 2019. január 23. szerda ,  Rajmund, Zelma névnap van ,

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 6,1–15
Akkor leszel valóságosan hálás, amikor már szét tudod osztani, amit kaptál.
Magyarázat
Van ennek a történetnek egy mozzanata, amelyet Jézustól természetesnek veszünk, magunk mégis – oly gyakran – kudarcot vallunk hasonló helyzetekben. Az evangélista a 11. versben rögzíti ezt a képet: Jézus átveszi a kenyereket, kinyilvánítja, hogy azokért az Atya érdeme a dicsőség, majd továbbadja őket, ahogyan az Atya indítja. Az Úr Jézus teljes pályafutása igazolja azt a törvényszerűséget, hogy Istennek ajánlva mindazt, amit kaptunk tőle, emberfeletti, természetfeletti mértékben megsokasodik. E törvény ma is, ránk is éppúgy érvényes, mint minden korok istenfélői idejében. Átveszem - odaszánom - továbbadom - az Atya kiteljesíti. A kulcs csak ennyi: ne tartsam meg magamnak. Visszatartva csak sorvad, elenyészik az áldás. Az áldás növekedésének egyedüli közege a hálaadás és a továbbadás. Azt hiszem, ezért történt, hogy az Úr Jézus szinte menekül az elől, hogy királlyá próbálják tenni, hiszen tudja, az áldás pillanatokon belül elhalt volna.
Kedves Olvasó! Ha most kedvet kaptál ahhoz, hogy Isten áldása megsokszorozódjék a kezeid között, hadd figyelmeztesselek: a cél nem lehet az, hogy nagyobb anyagi vagy egyéb javak felett rendelkezzünk, hanem az, hogy Isten dicsősége és gazdagsága legyen nyilvánvaló (vö. Jak 4,2-3). (FS)
A második tanulság pedig az, hogy a történet rámutat az Egyház feladatára: szétosztani mindazt, amit az Úrtól kapunk. Ez vonatkozik az ő tanítására, örömhírére. (katolikus.network.hu)
(Fábián Sándor )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése