2019. január 19., szombat

Napi áhítat- Az én Megváltóm





Az én Megváltóm
2019 - Áhítat, 2019. január 19. szombat ,  Márió, Sára névnap van

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!

Hét témája: János evangéliuma
Jn 4,39–45
Beszélj szavakkal Istenedről, de legyen hozzá illusztráció az életed!
Magyarázat
Tudjuk mi nagyon jól, hogy mit tettünk, de mennyire más Jézus szájából hallani, mint a vádló szájából. Elmondhatta már neked Krisztus, hogy miket tettél? Halld meg Tőle, ismerd be őket, és figyeld meg micsoda erő lesz gyenge szavaid mögött, amikor Róla beszélsz a te „Sikárodban.”
Szeretem az örömhír terjedésének ezt az egyszerű, gyönyörű módját, amikor valaki színezés, manír nélkül elmondja, hogy mit tett vele Jézus, majd pedig az illető elkezd ismerkedni Jézussal, és kimondja, amit a sikáriak: „már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője.”(42. v.)
Igen, a világé meg benne a tiéd és az enyém. Így teljes! Amikor Bach befejezte a Máté passiót, felesége a konyhában hallotta, hogy férje zokog a dolgozószobájában. Berohant hozzá, és látta, hogy a partitúra el van áztatva a zeneszerző könnyeitől, aki egy mondatot ismételgetett: „A Megváltóm meghalt értem is!”
Az, hogy kimondod Jézus egy megváltó nem elég, ahogy az sem, hogy Ő a Megváltó. El kell odáig jutni, hogy Ő az én személyes Megváltóm. A kettő között üdvösségnyi a különbség.
El tudod már mondani?...Tudod, hogy sokan imádkoznak Érted?
Ha pedig már Isten gyermeke vagy, kérlek, imádkozz most valaki olyanért, akinek a megtérésében már nem nagyon tudsz hinni. Imádkozz hittel, és beszélgess ma vele valamilyen formában vagy írj neki pár sort. (FG)
(Floch Gábor Barnabás)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése