2019. január 15., kedd

Napi áhítat - Hiányzol neki!




Hiányzol neki!
2019 - Áhítat, 2019. január 15. kedd , Lóránd, Lóránt névnap van


Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 4,1–9
Jézus Krisztus velünk együtt él bennünk!
Magyarázat
Személyes Megváltóm szeretett határokat átlépni. Arra kellett mennie. Mert kellett az asszonynak a szabadítás. Jézus több napot gyalogolt ahhoz, hogy találkozzon vele. Ahogy átlépte Samária határát, átlépett bizonyos határokat ennek az asszonynak az életében is, ahogy az enyémben is. Ezért is fogadtuk el mindketten az Ő kegyelmét.
Várta őt is a forrásnál Jézus, ezt az élet-szomjas, embereket kerülő asszonyt. Rosszul sikerült házasságokon kívül sok mindent nem sikerült szegénynek összehoznia. Mindenki kerülte őt, ő került mindenkit. Aztán egyszer csak megszólítja őt egy különös rabbi…
Isten Fia szomjas. Igen, tudott éhezni, szomjazni, tudott szomorúságában zokogni, ahogy hangosan őszintén nagyokat nevetni is. Később is olvasunk róla, hogy szomjazott. Egy Golgota nevű hegyen Jeruzsálemen kívül. Teréz anya szerint e szomjazás alatt ne csupán fizikai szomjat értsünk, hanem halljuk bele, hogy Isten Fia szomjazik ránk. Miközben mi Rá, Ő ránk. Egyetértek vele, hisz a Biblia minden lapján olvasunk arról, hogy nemcsak Ő hiányzik nekünk, hanem mi is hiányzunk Neki! Sőt nemcsak olvasunk róla, hanem tapasztaljuk is.
Menj ma Hozzá, és kortyolj nagyot a kegyelem forrásából! Hiányzol Neki!
És ha már tegnap a Hold-szerepünkről volt szó, megjegyzem, hogy döbbenetes olvasni, hogy ez a szomjas asszony, miután találkozott Jézus szabadításával egyből futott az örömhírrel a városába, és hívogatott Jézushoz. Miközben az aranyos tanítványok csak kenyérért mentek be a városba, és eszükbe sem jutott egyiküknek sem, hogy elmondják bárkinek is: figyeljetek, itt van a megoldás az életetekre, gyertek velünk, mutatjuk az utat, a Messiáshoz megyünk. (FG)
(Floch Gábor Barnabás)
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése