2019. január 17., csütörtök

Napi áhítat - Beszélgess ma te is Vele!




Beszélgess ma te is Vele!
2019 - Áhítat, 2019. január 17. csütörtök , Antal, Antónia névnap van


Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 4,16–26
Isten nem a templomokban van, hanem benned. Szólítsd meg most!
Magyarázat
Juj, Jézus most is minden kertelés nélkül a lényegre tér, és ettől mi is zavarba szoktunk jönni, majd beismerjük, hogy nincs más út a gyógyuláshoz. Összerezzent az asszony, amikor Jézus az érzékeny pontján érintette. Négyszer mondta ki ünnepélyesen, hogy „kitartok mellette örömben, bánatban, jó és rosszsorsban, egészségben, betegségben.” Ha lett volna tükre, akkor sem tudott volna belenézni már csak emiatt sem. Az asszonyból kigurul a fájdalmas mondat: „nincs férjem”. Félek, hogy több feleség is van, akiknek ismerős ez a mondat, adott esetben úgy is, hogy van férjük. Van is meg nem is, mert általában elérhetetlen. A mai témánk nem elsősorban ez, de férjek, legyünk férjek!
Az asszony kezd kihátrálni a téma elől, és elkezd „teologizálni” arról, hogy Istent hol is kell imádni. Nem tudom, hogy tényleg érdekelte-e a dolog, de az biztos, hogy minden másról szeretett volna beszélgetni, csak az életében levő káoszról nem. Csakhogy, amíg terelünk, bezárunk Jézus előtt is, addig nem lépünk rá a gyógyulás útjára!
Az imádásról aztán hamar ráterelődik a szó Krisztusra. Arra a felkent Messiásra, aki azért jött, hogy összetört életek gyógyuljanak, testi/lelki vakok lássanak, házasságok álljanak helyre, megreccsent kapcsolatok rendeződjenek, foglyok szabaduljanak sátáni láncok alól.
Helyreállhatnak életek nemcsak Jeruzsálemben, nemcsak a Garizim hegyén, hanem most a tied is, ha ott, ahol vagy, ha leborulsz Jézus Krisztus előtt, és kéred az ő szabadítását. (FG)
(Floch Gábor Barnabás)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése