2019. január 12., szombat

Napi áhítat - Fel kell emeltetnie








Fel kell emeltetnie
2019 - Áhítat, 2019. január 12. szombat ,Ernő névnap van

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kíván


Hét témája: János evangéliuma
Jn 3,1–15
Ha Jézus Krisztus mindenek fölött van benned, akkor nem lesz semmi, ami elsodorhatna az életben.
Magyarázat
Az ember töredékesen ismerheti Isten igazságát. Azért van ez így, mert teremtett lény az ember, azaz életének van kezdete és vége, Istennek viszont sem kezdete sem vége nincsen. Így akárhogy is, de a végtelenből egyszerre csak egy szeletet láthatunk, foghatunk fel.
Legyen bármennyire is bölcs az ember, legyen akár salamoni bölcsességgel megáldott, azzal az alázattal kell szemlélnünk az Örökkévalót, és hallgatnunk a szavait, hogy mi csak tanulhatunk abból, és jól tesszük, ha nyitott a szívünk annak befogadására.
Nikodémus okos, tanult ember volt. Jól ismerte az írásokat, tanította, értelmezte is azt az embereknek. Eljutott mégis tudásának határához, de volt annyira bölcs, hogy felkeresse azt, aki miatt annyi kérdése lett egyszeriben. Jézus nem könnyítette meg Nikodémus dolgát, de figyeljük meg, hogy olyan képeket használ a farizeus ismeretanyagának újrarendezése és értelmezése érdekében, amelyek jól ismertek. Amelyeket, akkor és ott nem érthetett még Nikodémus, de Krisztus feltámadása után világossá lesz benne, és hitre segíti az öreg tanítót.
Járuljunk Isten elé azzal az alázattal, hogy ha kell újra tudja építeni a hitrendszerünket a saját érdekünkben! (HZs)
(Horváth Zsolt )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése