2019. január 18., péntek

Napi áhítat - Vigasztaltból vigasztaló




Vigasztaltból vigasztaló
2019 - Áhítat, 2019. január 18. péntek ,Piroska névnap van
                                        

Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: János evangéliuma
Jn 4,27–38
Sok jó munkát hagytak félbe, amit mi befejezhetünk!
Magyarázat
Olyan bátorító olvasni, hogy nemcsak mi mai tanítványok tudunk értetlenkedni…rendes Jánostól, hogy őszintén leírta, hogy amikor visszajöttek ennivalóval a városból, nem tudták hirtelen eldönteni, hogy azon botránkozzanak meg, hogy Jézus asszonnyal beszélget, vagy inkább azon, hogy egy samáriaival. A bennük levő kérdést egyikük sem merte feltenni, majd hasközpontú gondolkodásukból fakadóan egyszerűen nem értették, hogy Jézus mi mással is lakhatna jól, mintsem a világhírű sikári kóser élménypékség kenyerével.
Jézusnak semmi gondja nem volt a földi kenyérrel, csak szerette volna övéi földhöztapadt szemeit fölfelé irányítani. Urunk eledele (mindennapi létszükséglete) az volt, hogy Atyjának akaratát tegye. És az ő kedves, jó és tökéletes akaratába beleillett ennek az asszonynak a megmentése is, ahogy a Te megmentésed is.
És gyönyörű átélni, hogy miután megszabadít, a szabadítás örömhírével visszaküld a többi megkötözötthöz. Miután megvigasztal, vigasztalóvá formál, hogy mi is megvigasztaljunk másokat (2 Kor 1, 4). Micsoda küldetés ez, amiben valamilyen részünk mindannyiunknak van, akik elfogadtuk az Ő kegyelmét. Az örömhír mindig mozgósít!
Ha Isten megérintheti a szemünket, akkor meglátjuk, hogy a mezők már fehérek az aratásra. Van szem, ami mindig csak a kiszáradt tarlókat látja meg, de a megérintett szem meglátja a fehérlő mezőket is, és nem kifogásokat keres megteologizálva a lustaságot, hanem engedelmeskedve küldő Urának, hűséggel végzi a világ legszebb, legnagyobb feladatát. Nem csinálja a missziót, hanem éli. (FG)
(Floch Gábor Barnabás)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése