2018. június 15., péntek

Napi áhítat – Hosszan tűr miérettünk


Hosszan tűr miérettünk

2018 - Áhítat2018. június 15. péntek-  Jolán, Vid névnap van .

Hét témája: Isten szeretetének bizonyossága
2Pt 3,14–18

Ne élj vissza az isteni hosszútűréssel!
„Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok, igyekezzetek, hogy ő tisztának és feddhetetlennek találjon benneteket békességben. A mi Urunk hosszútűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek – a neki adott bölcsesség szerint – szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére. Ti tehát, szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak, és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek. Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!”
Magyarázat
A végtelen hosszú, de a hosszú nem feltétlenül végtelen. Ne gondold, hogy Isten hosszútűrése végtelen. Nem az, egy napon lejár! Nem ülhetsz karba tett kézzel, miközben rendezetlen az Istennel való viszonyod. Isten hosszútűrése nem a te jogod! Nekünk nincs jogunk követelőzni! Ő annyira irgalmas, hogy hosszú ideig tartja kinyújtott kezét a bajbajutottak felé, hogy megragadhassák és éljenek! Igyekezz, hogy tisztának és feddhetetlennek találjon! Adott Isten bőven időt, hogy átrágjuk magunkat és elfogadjuk újjáteremtő szeretetét. Miért vársz még? Min rágódsz? Ne seperd a szőnyeg alá szégyened. Ma még időt kaptál, rendezd le!
A Lélek gyümölcse nemcsak a türelem, hanem a hosszútűrés. Nemcsak Istené ez a szolgálat, hanem az ő gyermekeié is. Büszke vagy rá, hogy Isten betöltött a Lelkével? Kérdezd meg most magadtól, hogy embertársi kapcsolataidban jellemző-e rád ez a jó cselekedet! Türelmetlen vagy pároddal, gyermekeiddel, diákjaiddal, munkásaiddal, öreg szüleiddel, szomszédoddal? Istentől elvárod, hogy hosszan tűrjön neked. Ma magadtól is várd el ugyanezt! Nem lesz könnyű, de a Lélek segítségedre lesz! Hallgass rá, és éld át a győzelmet vele! Nem tudod, hogyan szolgálj ma? Légy hosszútűrő!
(Győrfi Tóbiás (Barót))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése