2018. április 21., szombat

Napi áhítat- Hatalma van örök életet adni


Hatalma van örök életet adni

2018 - Áhítat2018. április 21. szombat , Konrád névnap van

Hét témája: Krisztus hatalma
Jn 17,1–5

Ha már tiéd az örök élet, élj aszerint!
„Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust. Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem: és most te dicsőíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsőséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielőtt még a világ lett.”
Magyarázat
Jézus égre emelt tekintettel imádkozik: Atyám! Itt az idő! Földi létem csúcspontja, küldetésem befejezése. Támogatást kért, ugyanakkor tudta, hogy egyedül kell megbirkóznia az emberiség bűnével, a démoni világ összes seregével, honfitársai megvetésével és elutasításával, a rómaiak kegyetlenségével. Tudta, hogy nem számíthat angyali segítségre, hogy az Atya is elhagyja.
Az Atya a Fiú engedelmessége által dicsőült meg, és a Fiú dicsősége is engedelmessége miatt kerül eredeti állapotába. Ezáltal válik minden hatalom birtokosává és az üdvösség forrásává. Jézusnak mindenki felett hatalma van, akár hisszük és elfogadjuk, akár nem. Az örök élet, pedig az Isten és Jézus Krisztus ismeretén múlik. Ez az ismeret, nem valamiféle intellektuális tudást jelent, hanem bensőséges kapcsolatot, életközösséget. Ebben az összefüggésben beszél Jézus az Atyával legbensőségesebb kapcsolatukról: „senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú”
(Mt 11,27).
Csak a Fiúnak van hatalma örök életet adni neked is! Akié a Fiú, azé az élet (1Jn 5,12)! Rendezd a kapcsolatot vele még ma!
(Nagy Tibor)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése