2018. április 27., péntek

Napi áhítat- Gondja van a betegre


Gondja van a betegre

2018 - Áhítat2018. április 27. péntek , Zita névnap van


Hét témája: Gondoskodó Isten
Jak 5,13–15

Uram! Légy a betegek legjobb orvosa ma is!
„Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer.
Magyarázat
Kiszolgáltatott dolog betegnek lenni. Különösen, ha az ember kórházi ápolásra szorul. A betegség folyamatosan emlékeztet minket mulandóságunkra, arra, mennyire törékeny és mulandó az életünk.
Milyen jó, hogy ezekben a nehéz helyzetekben is megtapasztalhatjuk Isten gondviselését. Egyrészről megtapasztalhatjuk egy közösség szeretetét, ahova tartozhatunk, ahol gondolnak ránk, akik meglátogatnak bennünket és imádkoznak értünk.
Bízunk az orvosokban, a modern gyógyszerekben, de közben tudnunk kell, hogy Isten kezében van az életünk. Neki van hatalma arra, hogy meggyógyítson bennünket. Jézus Krisztus nem csak a földi szolgálata során tett csodákat betegek életében. Ma is teszi ezt, ha nem is látványos keretek között, hanem például egy betegágynál, ahol gyülekezeti vének imádkoznak gyógyulásért.
Az is Isten gondviselése, hogy ezekben a krízisekben az ember kész rendezni bűneit az Úrral. Talán még nagyobb szüksége van az embernek bűnbocsánatra, mint gyógyulásra.
És az is Isten gondviselése, hogyha nem gyógyítja meg a szenvedőt, hanem felkészíti, elkészíti a vele való találkozásra, az örök életre. A mennyben már nem lesz többé betegség. Gondoljunk ezen a napon beteg testvéreinkre, látogassuk meg őket, és imádkozzunk értük!
(Merényi Zoltán)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése