2018. november 9., péntek

Napi áhítat- Elmúlik „e világ ábrázata”





Elmúlik „e világ ábrázata”


2018 - Áhítat, 2018. november 9. péntek,  Tivadar névnap van .


Születésnap és Névnapjukat ünneplőknek sok Boldogságot kívánok!


Hét témája: Elmúlás

1Kor 7,29–31

A földi élet szabálya: élj az Isten adta javakkal görcsösség és ragaszkodás nélkül. Akkor egész életed csodás ajándékokkal lesz tele.
„Ezt pedig azért mondom, testvéreim, mert a hátralevő idő rövidre szabott. Ezután tehát azok is, akiknek van feleségük, úgy éljenek, mintha nem volna, és akik sírnak, mintha nem sírnának, akik pedig örülnek, mintha nem örülnének, akik vásárolnak, mintha semmijük sem volna, és akik a világ javaival élnek, mintha nem élnének vele, mert a világ látható alakja elmúlik.
Magyarázat
Máskor is voltak szélsőséges időjárási jelenségek. Régen is voltak népvándorlások. Földrengések, katasztrófák, járványok, terrortámadások árnyékában élünk, de ami szomorú, hogy inkább alszunk. Divat lett a szexuális perverzió, és mindennapos a bibliai alapértékek kicsúfolása. Egyre hangosabb a figyelmeztető, vészjósló moraj, mégis az emberiség nyugodtan alszik tovább. Az ember tudja, hogy mi a helyes, de tenni csak a jót akarja, azt a jót, ami számára kellemes.
Keresztény emberként mi is ebben az ítéletre készülő világban élünk. Pál nem azt mondja, hogy legyünk könnyelműek, de azt igen, hogy ne vegyük túl komolyan mindazt, ami a világban van. Házas vagy, és fejtörést okoz a jövőtök megtervezése? Hamarosan elmúlik. Sírsz, mert elszomorít a veszteség, az igazságtalanság, az árulás? Hamarosan elmúlik. Örülsz, mert megkaptad, amire a szíved vágyott? Hamarosan elmúlik. Sikerült megvenni, amire olyan régen spóroltál, és amikor ránézel, jóleső megelégedés és büszkeség tölt el? Hamarosan elmúlik. Talán kiábrándít, hogy magántulajdonodat, emberi kapcsolataidat és élményeidet a Föld nevű bolygóról nem tudod továbbvinni? Tudnod kell, hogy amit itt szerzel és ami a tiéd lehet, csak üveggyöngy ahhoz képest, amit Isten készít az őt szeretőknek. Urunk örömtelibb közösségre hív, mint amit egy házasság valaha is képes lenne adni. Nagyobb kincset fog ránk bízni, mint amit a földön összegyűjthetünk. Letöröl a szemünkről minden könnyet, és olyan élményekben lesz részünk, hogy eszünkbe sem jut visszasírni a múltat. Sosem fogjuk azt érezni, hogy vesztettünk azzal, hogy ez a világ elmúlt, hanem élvezni fogjuk győzelmünket és örökségünket.
(Nagy Kasza Dániel)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése