2015. augusztus 28., péntek

NAPI ÁHÍTAT

NAPI ÁHÍTAT
Ma 2015, augusztus 28. péntek,
 Ágoston napja van.

Kapcsolat önmagunkkal

Olvasmány: 1Tim 4,12–16

Ismerd meg saját életed perspektívájának minden isteni lehetőségét, hogy aztán gondod legyen rá, hogy megvalósuljon!

12 ,Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban.

 13Amíg megérkezem, legyen gondod az Írás felolvasására, az igehirdetésre, a tanításra.
 14Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével.
15 ,Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt.
16,  ,Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.
Magyarázat:
Jézus szava sokat elárul erről a kérdésről, amikor azt mondja: Szeresd felebarátodat, mint magadat! Jobban nem fog sikerülni... Súlyponti gondolatokat fogalmaz meg Pál apostol, amikor egymás mellé állítja ezt a kettőt: gondot fordítani önmagunkra, és gondot fordítani arra a tevékenységre, amely a hivatásunk, szolgálatunk. Egyiket a másik rovására nem lehet kijátszani, mert akkor vagy sérülékennyé és esendővé (rosszabb esetben elbukottá), vagy pedig hiteltelenné válunk. Egyéni élet, hit- és lelki állapot, valamint a vállalt és elvégzett feladataink szigorú és érthető összhangja kellene hogy jellemezze Isten népe tagjait. Nem kevesebbet kér Isten az övéitől, mint hogy váljanak példává: nemcsak úgy egyszerűen elfogadhatóakká, hanem példákká. Talán azért, mert követhető példából van a legkevesebb? Ki az, aki ma ki meri mondani ezeket a szavakat: Legyetek követőim, mint ahogy én is követője vagyok Krisztusnak? Nem kellene félni ezektől a szavaktól! Inkább törekedni kellene arra, hogy felnőjünk a feladathoz, mert Isten velünk kapcsolatos elvárásai nem változtak meg! Ne várjuk: nem lesz más kijelentés, ami felmentene ezek alól bennünket! /BL/

„Szeresd felebarátodat, mint magadat!” – mondta Jézus. Azért nehéz ezt megélni a ma emberének, mert sokan magukat sem szeretik. Szeresd magad is! "
(Dr. Pálhegyi Ferenc)

(Beke László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése